vineri, noiembrie 04, 2016

A fi propriul tău Stăpân!


            Miracolele sunt la tot pasul. De fiecare dată, în fiecare secundă, în fiecare clipă, lucruri minunate, imposibile de-a dreptul, miraculoase se petrec în toată această lume înconjurătoare. Undeva....în această clipă, pe suprafața acestui pământ, un copil se naște prematur și supraviețuiește. Undeva....la cine știe câți kilometri de tine, o sămânță de stejar a căzut mai demult și iese din pământ. Undeva.....un șoim decide să își ia zborul de pe vârful unui munte, un cerșetor primește adăpost și hrană, un muzician compune o piesă magnifică, cupluri care fac dragoste și fac viața să respire din nou.....
             A fi propriul tău Stăpân înseamnă a avea curajul de a privi Miracolele în ochi și a le recunoaște drept Miracole! A te bucura de existența Vieții și a  plonja în tot ceea ce înseamnă viu!  A spune NU agresiunilor, ideilor preconcepute ale celorlalți, urii, falsității, minciunii, nevoii izvorâte din teama unora de a te lua în propria lor stăpânire și sclavie.
            A fi propriul tău Stăpân înseamnă a avea curajul de a decide pentru tine ceea ce este cel mai bine pentru tine! A te exprima pe tine, a îndrăzni să faci tot ceea ce este necesar pentru a-ți manifesta întregul potențial și cele mai profunde darurile cu care ai fost înzestrat!
             A fi propriul Stăpân înseamnă a fi integru. În pofida a tot și a toate. A măestri vorba, cuvântul, faptul și propriile emoții. A îndrăzni să privești înlăuntrul tău și a pune în ordine, în echilibru: cuvântul cu fapta și emoția. Mai ales!
            A fi propriul Stăpân înseamnă a ști foarte clar Cine ești, încotro te îndrepți, ce dorești să realizezi, cum dorești să fie propria viață și ce influență dorești să ai asupra celor din jurul tău! A fi dispus să riști pentru a evolua, a fi în fiecare clipă o versiune mai bună și mai împlinită, mai aproape de Chipul și Asemănarea SA!
            A fi Stăpân înseamnă a avea curajul de a te privi pe tine în oglindă așa cum ești și a te accepta cu toate ale tale, fix așa cum sunt. Și a avea curajul mai apoi de a alchimiza ceea ce este de alchimizat, de a renunța la ceea ce este de renunțat, de a schimba ceea ce este de schimbat, de a accepta ceea ce este de acceptat.....
            Dar...fiecare poate păși doar pe propriul drum al propriei Măestrii de Sine! Și... să nu uităm... Nu este niciodată același lucru când doi sau trei spun același lucru.... Fiecare dintre noi este modelat în realitate de propriile experiențe de viață, de propriile alegeri, de propriile transformări interioare pe care le alege pentru Sine! Fii tot ceea ce poți! Fii cea mai bună variantă a ta! Acum! Este primul pas! Cel al Stăpânului! 


                                                Întotdeauna.....


Niciun comentariu: