duminică, octombrie 04, 2015

Femeia – ca o pradă!

        Te trezești într-o dimineață diferit. Diferită! Brusc realizezi că nu mai dorești să răspunzi așteptărilor celor din jurul tău. Nu mai dorești să fii plăcută de cineva, să fii acceptată, admirată, apreciată, dorită, iubită......Nu mai dorești să te îmbraci frumos pentru nimeni, nu mai dorești să primești laude, să ți se vorbească frumos sau ca lumea să se comporte într-un anume fel cu tine. Nici măcar nu îți mai pasă dacă ești privită cam ciudat pentru că alegi să îți bei cafea pe stradă, în drum spre muncă sau să mănânci din mers, pe fugă, o plăcintă. Nimic din toate acestea nu mai au sens. Pentru că pur și simplu nu îți mai pasă. De cum te privesc ceilalți. Indiferent de modul în care te privesc.
       Este eliberator în adevăratul sens al cuvântului. Încep să primeze propriile tale nevoi, propriile tale dorințe, propriile tale așteptări de la viață, de la tine. Știi precis ce vrei de la tine, de la viață, știi precis încotro vrei să te îndrepți și cum dorești să îți petreci fiecare moment al zilei. Fără să îi mai iei în calcul pe ceilalți. Ai chef să spui "Nu!" și o spui direct, fără ocolișuri, direct, fără să te mai simți vinovată pentru reacția celorlalți. Pentru că spui "Nu" pentru tine, nu pentru ei.
Am auzit undeva ceva de genul....."Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!". Efectiv te lovește într-o bună zi – fix în creștetului capului. Cum să-mi iubesc aproapele dacă eu habar n-am ce este Iubirea de Sine?!
       Femeia este o pradă! Mult prea accesibilă celorlalți și mult prea inaccesibilă ei însăși până la punctul în care uită aproape total despre cine este, ce dorește, cum dorește să fie viața ei, uită că poate fi fericită și mai ales că nu este datoare nimănui cu nimic.
Femeia a devenit ca un fruct zemos, exotic din care fiecare poate să smulgă bucăți după bucăți la nesfârșit. Într-un mod de-a dreptul barbar!  Dincolo de toate acestea, ironic și absurd este faptul că ea nici măcar nu mai știe cât valorează, nu mai știe să iubească, să pună limite, să se valorizeze pe sine sau să se ocupe de ea însăși într-un mod echilibrat și frumos pentru simplu fapt că nu mai este capabilă să se diferențieze pe ea însăși de ceilalți....așaaa....obișnuită cum este ea de a se identifica cu toți și cu toate, mai puțin cu ea însăși.


Femeia devine pradă pentru că permite! De ce?  Doar ea însăși e capabilă să își răspundă la această întrebare. Și sunt atât de multe răspunsuri......


Un comentariu:

Raluca-Mirela Pasareanu spunea...

Reteta esecului: incercarea de a-i multumi pe toti.